dilluns, 31 de gener de 2011

On deixo la bicicleta?


Aquesta imatge fa temps que no la veig al Campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra. Els usuaris que, com jo, anem a classe a cop de pedalejada, ens trobem sovint amb la situació que no sabem on deixar la bicicleta. Com és lògic, les tres-quatre estacions de Bicing que hi ha al voltant del campus són molt utilitzades en hores clau (sobretot a les 9 del matí, hora en què comencen les lliçons la majoria de professors). Com a conseqüència d'això, es formen cues d'usuaris que esperen que algú agafi una bicicleta, deixi un espai lliure i, tot seguit, poder ancorar la seva bicicleta i entrar a la Universitat.
Com és fàcil de comprendre, a les 9 del matí no és gaire usual que algú prengui com a punt de partida del seu viatge la UPF. Aleshores, com ho podem solucionar?
El servei Bicing sap com fer-ho, però no es fixa suficientment en les estacions de la Pompeu. Hi ha furgonetes que carreguen bicicletes vermelles de les estacions plenes (normalment les que es troben més a prop del mar) per portar-les a les buides (les que es troben a una altitud més alta).
Alguna cosa semblant passa a l'Escola Oficial d'Idiomes de Drassanes (al costat de Colón). També es troba gairebé a primera línia de mar. La situació és la mateixa moltes tardes a l'hora que comencen les classes. M'he trobat en diverses ocasions que arribo vint minuts tard a classe per haver d'esperar que quedi un lloc lliure.
Esperem millores, el Bicing ha de ser ràpid i les estacions més transitades a les hores punta han de ser les que més atenció rebin.Aitor Alvarez Garcia


P.D.: Si us heu trobat en situacions semblants, deixeu un comentari en aquesta entrada o envieu-nos un e-mail a bicicletesvermelles@gmail.com. Les vostres experiències ens interessen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada