dimarts, 8 de febrer del 2011

Bicicletes grogues a Buenos Aires!


Inspirant-se en l'experiència de ciutats com Barcelona i fent cas de les recomanacions de l'última cimera sobre el clima celebrada a Copenhagen, Buenos Aires ha estrenat el seu propi Bicing. 

El nou servei públic de transport sobre dues rodes -amb objectius i característiques molt semblants al de la ciutat comtal- s'anomena Mejor en Bici i va entrar en funcionament el passat 1 de desembre amb una xarxa de 100 bicicletes i 3 estacions. El consistori de la capital argentina, però, va anunciar que, a dia d'avui, aquesta xifra s'hauria multiplicat per cinc. L'objectiu final és que, un cop consolidat, aquest sistema compti amb un parc d'unes 5000 bicicletes repartides en 200 estacions i doni, així, servei als seus gairebé 3 milions d'usuaris potencials.

L'aposta de Buenos Aires per aquest model de transport en confirma, doncs, l'èxit, i és que ja són més de 200 les ciutats d'arreu del món que han decidit implantar-lo. I millorar-lo! Perquè el servei argentí, a diferència del barceloní, és gratuït!


Adrià Attardi Villar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada