divendres, 11 de març del 2011

El Bicing, a l'iPhone

Com a usuari del Bicing i de l'iPhone d'Apple, avui us vull parlar d'aquesta aplicació mòbil que, en més d'una ocasió, ens pot ser de gran ajuda.
Es tracta d'un servei complementari al de la pàgina web, creat per l'Ajuntament, amb la particularitat que el podem consultar a qualsevol punt de la ciutat sempre que disposem de connexió a internet mòbil.

El primer que ens trobem quan obrim l'aplicació és un menú amb quatre opcions. La primera, "llista d'estacions", ens permet veure una relació de totes les estacions de Barcelona, en ordre alfabètic. Cada una d'elles ens indica les bicicletes de què disposa, així com els espais buits.

Per no haver de buscar cada dia la nostra estació habitual, podem afegir les nostres preferides al llistat "estacions preferides". Molt útil si n'hi posem cinc o sis.

En tercer lloc tenim el plànol, que aprofita la tecnologia Google Maps, el GPS de l'iPhone i la informació del bicing per situar-nos al mapa i mostrar-nos les estacions més properes (amb informació sobre aquestes).

Per últim, tenim "infobicing", que són les dades de contacte amb el servei municipal.

Cal dir que l'aplicació és gratuïta i que tots els usuaris de l'iPhone la poden descarregar des del propi telèfon o mitjançant iTunes. Es pot utilitzar tant en català com en castellà.

Aitor Alvarez Garcia
bicicletesvermelles@gmail.com
Fotografies: captures de pantalla de l'iPhone4, realitzades avui dia 11/3/2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada