dimecres, 2 de març del 2011

El bicing a debat (2)

Més conclusions que hem comentat avui els participants a la taula rodona sobre el Bicing celebrada a la Universitat Pompeu Fabra.


Defectes
La majoria de defectes estan relacionades amb la disponibilitat de bicicletes en estacions concretes, i en la poca presència de carrils bici a carrers concrets. Un dels exemples que ha sortit són les obres del carril bici del Passeig Sant Joan. Aquest obliga als ciclistes compartir els dos carrils de baixada amb cotxes i motocicletes en un tram perillós (observeu l'entrada Massa dies sense carril bici).
Un segon defecte important és el dèficit de 15 milions del servei. Cal una reinvenció del model econòmic del bicing, que podria passar per posar publicitat a les rodes. En les estacions de metro i busos aquesta hi és  present (observeu l'entrada No cal enfonsar el vaixell, sinó un canvi de rum).

Queixes
S'ha comentat que l'IVA de la inscripció al servei hauria de ser del 8% com la resta de serveis públics, i no del 18%. Altres reivindicacions dels estudiants ha estat: demanar una millor senyalització de les estacions bici, ja que moltes costa de veure-les; que a la majoria de parades de metro hi hagi estacions de bicing que permetin fer transbord; i que es posin estacions a un carril bici tan utilitzat com és el de l'Avinguda Diagonal.

Semàfors carnet especials per ciclistes
L'ampliació de carrils bici de la ciutat i la implantació de semàfors especials per a ciclistes evidencia que la Barcelona del futur aposta per la bicicleta. Aquesta s'ha convertit en un vehicle més i se l'ha de tractar com a tal. Tot i així, l'ús de la bicicleta no és prou elevat per pensar en un carnet especial per ciclistes. Encara estem lluny del referent europeu: Amsterdam.
Els participants a la tertúlia hem considerat efectiu que les sancions a l'hora de saltar-se semàfors o en els controls alcholèmics es puguin traduir en una pèrdua de punts del carnet de conduir.

En la tertúlia han participat: la Clàudia (estudiant de dret), en Roger, la Míriam i la Núria (estudiants de ciències polítiques) i l'Aitor (estudiant de periodisme).

Pau Bartrolí

1 comentari:

  1. Nois, moltes gràcies pel grup de discussió i l'entrevista!

    Ens va agradar molt que participéssiu en el nostre treball,

    Miriam i Aida

    ResponElimina